Deze prachtige GPS-tocht is een combinatie van een mini stedentrip, natuur en historie. De route gaat eerst door het eeuwen oude stadje Naarden met zijn leuke straatjes, winkels en militaire gebouwen. U verlaat via het Arsenaal de Vesting en gaat via de Oostdijk richting Oud Valkenveen. Het landgoed waarop Oud- Valkenveen is gevestigd stond vroeger bekend als Oud-Naarden en was eigendom van een rijke Amsterdammer. Toen er na 1880 een stoomtramverbinding tussen Amsterdam en het Gooi tot stand kwam ontwikkelde Oud-Naarden zich als badplaats. Je bent nu ook vlakbij de plek waar vroeger het oorspronkelijke Naarden aan de Zuiderzee lag.

 

In 1350 werd Naarden door de opkomende Zuiderzee en na de verwoesting tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten herbouwd op een veiligere plek, de plek waar de Vesting Naarden zich nu bevindt. De Steptocht gaat over mooie oude laantjes met imposante bomen naar Theehuis Bos &Hei. Hier kun lekker even bijkomen of lekker verder steppen. De route gaat nu over een leuk slingerend pad over de heide en langs de hofstede Oud-Bussem, weer richting Naarden. Bij de Vesting kun je als je nog energie over hebt een rondje tussen de unieke dubbele gracht steppen met uitzicht op de indrukwekkende Vestingmuren en ravelijnen.

 

 

Highlights 

 

·      Vestingstad Naarden

·      Oostbeer

·      Oud-Valkenveen

·      Oud-Naarden

·      Oud-Bussum

·      Theehuis Bos & Hei

·      Dubbele gracht

 

 

LET OP:  Voor deze tocht heeft u een GPS ontvanger nodig, deze kunt u bij ons voor €5 huren.

De afstand is 10km en makkelijk binnen de 2 uur te steppen.

 

 

*Steprace: Deze tocht is geschikt als leuke speurtocht voor een bedrijfsuitje. De groep wordt in twee teams verdeeld, met bij ieder team een GPS ontvanger en opdrachten kaart. Het team wat alle waypoints (lokatiepunten)weet te vinden en de leukste en origineelste foto's heeft gemaakt wint. Deze foto's dienen als bewijs maar zijn ook een leuk aandenken van een geslaagd teamuitje.

 

 

 

Aanvraag stephuur klik hier

 

Download
Oud-Naarden route
activity_5509842099.gpx
XML document 132.2 KB