Bunkeren is een leuke digitale speurtocht van 3.5 km voor jong en oud. Deze mooie leerzame tocht kun je doen op onze toursteps of wandelen.

 

Rondom de vestingstad Naarden vind je langs de bedekte weg, twaalf militairen schuilplaatsen die in de volksmond ook wel bunkers worden genoemd. Deze militaire gebouwen waren vanwege de uitvinding van de brisantgranaat in 1885 noodzakelijk voor de verdediging van de Vestingstad Naarden en Vesting Holland.

 

Bunkeren is een digitale speurtocht met een leuke quiz, die meer vertelt over de bouw en het gebruik deze militaire gebouwen met uniek foto materiaal. Je zult je verbazen hoe mooi de natuur en hoeveel ruimte er nog om de Vestingstad Naarden is. Tijdens het bunkeren kom je ook op de filmlocaties van twee oude jeugdhelden Bassie en Adriaan, voor de televisieseries de diamant en verdwenen kroon zijn veel filmopnames in de vesting gemaakt.

 

Hoe werkt het? Scan de QR-code of open de link met je mobiele telefoon, je komt dan direct op het digitale formulier met de route beschrijving en twaalf meerkeuze vragen. Deze link kun je via de mail bij ons opvragen. Wanneer je de tocht van 3.5 km hebt volbracht en de vragen beantwoord, kun je het formulier verzenden. Na de verzending ontvang je het resultaat met feedback over de antwoorden op je aangegeven e-mailadres.

 

De Quiz: Voor iedere goed beantwoorde vraag krijg je één punt, je kunt dus maximaal twaalf punten scoren. Heb je alle vragen goed beantwoord dan mogen jullie je echte Vesting eXperts noemen. 

 

De Wedstrijd: Onder alle goede inzendingen verloten wij eind 2024 een gratis rondleiding in de kazematten met gids.

 

 

De prijs van het bunkeren is bij het huren van onze steps gratis, voor de wandelaars vragen wij een kleine bijdrage van €5.

 

Bunkeren aanvragen! stuur ons een mailtje en je ontvangt de link