Naardermeer Experience: Het Naardermeer is een beschermd natuurgebied en bestaat uit een plassengebied met riet, hooiland en moerasbos. Het bied plaats aan vele planten en dieren en was in 1906 aangekocht door Natuurmonumenten om te beschermen. Maar buiten de prachtige flora en fauna om heeft dit gebied ook nog een andere waarde, namelijk een militaire. Dit natuurgebied maakte samen met de Vesting Naarden deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ter bescherming van Amsterdam en de Vesting Holland. Deze waterlinie was een defensielinie van water en liep van Naarden tot aan de Biesbosch, ongeveer 85km lang en 5 km breed. Bij een inundatie kwam het water tot kniehoogte dit was te diep om te lopen en te ondiep om te varen. In 1951 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie opgeheven maar rond het Naardermeer liggen nog veel interessante objecten die het verhaal vertellen van de eens zo trotse Hollandse Waterlinie en het ontstaan van het Naardermeer.

 

 

Highlights 

 

·      Bunker 1915

·      Militaire Waterreservoirs 

·      Schotbalksluis 

·      Forten aan de karnemelksloot

·      Schuilplaatsen type P

·      Koepelkazemat type G

·      V.I.S kazemat

·      Fort Uitermeer

·      Schutsluis 

·      Kanonremise

·      Plofhuisjes

 

Wij bieden voor groepen leuke sportieve arrangementen, deze kunt u zelf samenstellen. De afstand is ongeveer 15 km met een keuze tussen een picknickmand of een stop bij Paviljoen Uit & Meer, voor een drankje of lunch.

 

Deze tocht kunt u wandelen, fietsen of op een kickbike (step) afleggen. Wij bieden ook de keuze om zelfstandig op avontuur te gaan of gebruik te maken van een gids. De gids kan je meer vertellen over de geschiedenis van dit prachtige gebied.

 

Het rondje Naardermeer is 15 km, wanneer u bij gasterij Stadzigt op stapt.  Vanuit de Vesting Naarden is het ongeveer 18km.

Als tijdindicatie geven wij 2 uur voor de sportieve gasten en 3 uur voor de gasten die veel willen zien en het wat rustiger aan doen. 

 

 Lowbudget of luxe wij begeleiden u van het begin te aan het einde van deze leuk tocht.

 

Low budget €15, met gids €25 minimaal 8 deelnemers.

 

Aanvraag stephuur klik hier