Het Nederlands Vestingmuseum, is een plek waar je de geschiedenis aan kan raken.

Het is een openluchtmuseum met een deel boven en een deel onder de grond. In vier kelders, of kazematten, leer je aan de hand van spannende opstellingen, over het belang van forten en vestingen voor Nederland.

 

Buiten kan je in een parkachtige sfeer rondlopen en genieten van de ingenieuze militaire objecten en heerlijke rust. Het museum is een absolute must voor ieder kind. Nooit vergeet je de bulderende kanonnen, de spannende luistergangen en de bijzondere geiten. Klik op het kanon om naar de pagina van het Vesting  Museum te gaan.

 

 

Jachthaven Naarden: Net buiten de Vesting Naarden ligt een prachtige jachthaven met veel watersport faciliteiten en gelegenheid om te overnachten.

 

Voor de avontuurlijke fietsers of wandelaars is er een mooi trekkersveld en trekkershutten. Ook kunt u gebruik maken van het luxe sanitair gebouw of heelijk eten bij het porterhouse.

 

Klik op de foto voor meer informatie.

 

 

Het Comenius Museum is gewijd aan het leven en het werk van de beroemde Tsjechische geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) die in Naarden is begraven.


Het museum en de laatste rustplaats van Comenius bevinden zich in een voormalig klooster in de vesting van Naarden.

 

Klik op de foto voor meer informatie over het comenius museum.

  

 

Weegschaalmuseum: In het Weegschaalmuseum vindt u een schat aan leerzame informatie voor alle leeftijden.

Met een bezoek aan het museum ontdekt u de ontstaansgeschiedenis van meten en wegen en wordt u de veelheid aan toepassingen van meten en wegen getoond. In het IJkkantoor kunt u ervaren hoe maten en gewichten vroeger geijkt, gekalibreerd en gejusteerd werden.

 

Het museum vind u in het Spaansehuis, klik op de foto om naar de pagina te gaan.

 

 

Verzorgde Mountainbike tochten: 

 

Bent u opzoek naar een compleet verzorgde mountainbike tocht of reis Holland MTB tours is gespecialiseerd in het organiseren van mooie tochten in binnen en buitenland.